Çocuk Odası Duvar Kağıdı Modelleri; Bir dekorasyon sürecinin olmazsa olmazı öncelikle duvarlardır. Tercih edilen boya ve duvar kağıtları uzun süreli kullanılacağından mutlaka iyi araştırılmalı ve tercihimizi en iyiden yana kullanmalıyız.

Ev dekorasyonu yaparken duvarlar  için en sık kullanılan yöntem boyamaktır. Yapı marketlerde seçilen renkler özel karışım makinelerinde istediğimiz renk tonunda karıştırılıp kısa sürede bize teslim ediliyor.

Bu sürecin en zor kısmı ise şüphesiz boyayı duvara uygulamaktır. Yere damlatmama  çalışmaları, boyanın su ile karıştırılarak seyreltilmesi, uygun fırça seçimi, tavan, zemin ve ışık kenarları düzeltmeleri derken uzun süren bir çalışma gerektiriyor. Camların açık kalması ve boya kokusu da cabası.

Silinebilir, koku ve rutubet yapmayan, leke tutmayan vs gibi bir çok çeşitte de olması duvar kağıdına olan rağbeti daha fazla arttırıyor. İster yatak odası veya salonda, ister çocuk odasında derken mutfakta bile kullanılan  bu duvar kağıtları kullanıldığı yerde farklı ve değişik duruyor.

Bir çok kişi de artık çocuk odalarına boya yapmak yerine duvar kağıdı ile kaplamayı tercih ediyor. Bir çok desen ve renklerle beraber çocuk odaları için de birbirinden farklı neşeli ve cıvıl cıvıl olan bu duvar kağıtları oldukça da pratik.

Çocuk Odası Duvar Kağıdı Modelleri Seçerken Nelere Dikkat Etmeli!

  • Her yazımızda da belirttiğimiz gibi öncelikle bu süreci iyi araştırmalı, mağazalar ve yapı marketleri gezip fikir edinmelisiniz.
  • Duvar kağıdı işlemini yapacağınız oda çocuk odası olması sebebiyle aslında en çok çocuğunuzu ilgilendiren bir süreçtir.
  • Bu süreçte mutlaka planlamayı birlikte yapmalı ve deseni seçme konusunda birlikte karar vermelisiniz.
  • Odasını benimseyen çocuk, odasında çok daha rahat ve keyifle uyurken, benimsemesi için de bu süreçte hevesinin kırılmaması aksine daha çok eğlenerek odasına bağlanması gerekmektedir.
  • Seçtiğiniz duvar kağıdı odanın bütün bir dekorasyonuna uyum sağlamalı, eşyalardan kopuk bir renkte ve tasarımda olmamalıdır.
  • Büyük bir odaya sahipseniz az önce de dediğimiz gibi odanın bütününe uyum sağlayarak koyu renklerde bir duvar kağıdı tercih edebilirsiniz.
  • Fakat odanız küçükse, daha aydınlık ve ferah görünmesi açısından seçtiğiniz duvar kağıdı açık ve soft renklerde olmalıdır.
  • Dilerseniz tüm odayı farklı bir renge dümdüz boyayıp sadece bir duvarına kağıt işlemi yapabilirsiniz. Bu işlem odanın daha modern ve farklı görünmesini sağlayacaktır.
  • Başka bir farklı tasarım ise odanın üst veya alt yarısını düz boya yapıp diğer yarısına da duvar kağıdı işlemi yapabilirsiniz. Ortadaki birleşim kirliliğine ise altı ile şekilli bir şerit geçebilirsiniz.
  • Yine bu işlem odanın havasını İngiliz odaları havasına  bürüyecektir.
  • Alçı şeritleri boya ve duvar kağıdı aldığınız yapı marketlerden bulabilirsiniz.
  • Artan istekler doğrultusunda klasik olan duvar kağıtlarından başka üç boyutlu olan duvar kağıtları ile küçük olan odanıza derinlik vererek odayı olduğundan daha büyük gösterebilirsiniz.
  • Birbirinden farklı Çocuk Odası Duvar Kağıdı Modelleri arasından çizgi film karakterleri, geometrik şekiller, bulut şekilleri gibi seçimler yapabilirsiniz.
  • Hatta çocuğunuzun gizil öğrenme yaşamasını isterseniz farklı tonlarlar renklendirilmiş dünya haritası deseninde olan duvar kağıtlarından yana da tercih yapabilirsiniz.

Süreç böyle ilerlerken artık son zamanlarda trend olan ve en çok tercih edilen aşka bir duvar dekorasyonu fikri ise duvar kağıtlarıdır.

Son zamanlarda yoğun bir şekilde tercih edilmesi; bir çok renk, model ve desende bir çok firmanın duvar kağıtlarını piyasaya sürmesi, seçilecek duvar kağıdı çeşitliliğini arttırıyor ve karar verme aşaması zorlaşıyor.